Financieel

Belastingzaken

U kunt bij ons terecht voor onderstaande belastingzaken:

Aangifte inkomstenbelasting
De jaarlijks terugkerende belastingaangifte is voor veel mensen een klus, waar men jaarlijks vaak tegenop ziet. Daarnaast denken veel mensen, ten onrechte, dat zij toch geen geld terugkrijgen van de Belastingdienst en doen daarom geen aangifte en/of vragen geen toeslagen aan.

Wij komen bij u thuis om uw belastingaangifte te verzorgen. U hebt dan alle informatie bij de hand en dat werkt wel zo efficiënt. Geen gedoe om alles mee te nemen. U ontvangt bij de afspraakbevestiging een checklist en u kunt rustig op uw gemak alle benodigde documenten bij elkaar zoeken. Wij nemen de documenten mee en tegelijk met een kopie van de aangifte ontvangt u alle documenten weer van ons retour.

Toeslagen
Op basis van uw aangifte Inkomstenbelasting verzorgen wij voor u alle toeslagen (huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag, kindgebondenbudget, etc.). waarvoor u in aanmerking komt. Tevens verzorgen wij bezwaarschriften indien van toepassing.

Erfbelasting
Bij een overlijden van een partner of ouder dient direct naast het grote verdriet de uitvaart geregeld te worden. Na de uitvaart komt de administratieve afhandeling aan de orde. Zo vlak na het overlijden staat uw hoofd hier niet naar, maar dient toch een en ander geregeld te worden. Zo dient vaak aangifte van Erfbelasting bij de Belastingdienst verzorgd te worden. De Belastingdienst stuurt binnen een paar weken na het overlijden van een dierbare het aangifte formulier erfbelasting. Om aangifte erfbelasting te doen krijgt u enkele maanden de tijd en indien noodzakelijk kunt u uitstel aanvragen. Echter naast al het verdriet, het regelen van een uitvaart, rouwproces en misschien ook nog een woning leeghalen en een inboedel verdelen zit u niet bepaald te wachten op een formulier van de Belastingdienst om aangifte te doen.

Bij het invullen van het aangifteformulier komt een en ander kijken en kost tijd om alle benodigde informatie te verzamelen en bij divere instanties op te vragen. Wist u bijvoorbeeld dat de dag na overlijden de peildatum is voor het vaststellen van de waarde van de bezittingen, baten en schulden van de nalatenschap? En dat alle rekeningen bij de banken geblokkeerd moeten worden en iemand benoemd moet worden die namens de erfgenamen de nalatenschap afhandelt en bevoegd is om rekeningen te mogen betalen? En alle erfgenamen een afrekening dienen te krijgen van de nalatenschap en de berekening van hun erfdeel? Zo zijn er nog veel wettelijke regels en bepalingen waar rekening mee moet worden gehouden. En dan hebben we het nog niet eens over alle administratieve en financiële zaken die geregeld moeten worden.

Wij kunnen naast de aangifte erfbelasting ook de administratieve en financiële zaken voor u regelen, zodat u uw handen vrij heeft en tijd om alle overige zaken te regelen.

Afdracht B.T.W.
Bent u een kleine zelfstandige of ZZP-er en geen tijd voor uw B.T.W.-aangifte? Wij kunnen deze voor u verzorgen.

Afspraak
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor informatie en of voor het maken van een afspraak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *